Spring til indhold

Fremme af kvindelige beslutningstagere og ledere

Med det formål at støtte marokkanske organisationers arbejde med at fremme kvinders deltagelse i det politiske, økonomiske og sociale liv, sigter projektet mod at styrke dialog og erfaringsudveksling mellem det danske og det marokkanske civilsamfund.

Varighed 2008-2010
Komponenter Projektet administreres af KVINFO (dansk center for kvinde- og kønsforskning), og har tre delmål, samt et tværgående initiativ:
 • Styrkelse af kvinders politiske deltagelse
 • Styrkelse af kvinders økonomiske muligheder
 • Styrkelse af kvindeligt lederskab i fagforeninger og andre professionelle organisationer
 • Formidling og eksponering af kvindelige ledere og beslutningstageres succeshistorier i medierne.
Aktiviteter
 • Etablering af et bilateralt netværk mellem kvindelige politikere fra henholdsvis Marokko og Danmark
 • Træning af kvindelige kandidater til det marokkanske lokalvalg i bl.a. kommunikation og konflikthåndtering, organiseret af de marokkanske Ngo’er AEFE (foreningen Ennakhil for kvinder og børn) og AMEL (forbundet for folkevalgte kvinder)
 • Besøgsudveksling mellem marokkanske og danske Ngo’er med henblik på at udveksle erfaringer og viden om kvinders politiske deltagelse
 • Samarbejde mellem Danmarks Designskole, danske fair trade organisationer, og marokkanske kvindelige kunsthåndværkere med henblik på at tilpasse deres traditionelle produkter til det europæiske marked og til fair trade normer. Samarbejdet organiseres af PlaNet Finance
 • Oplysnings- og awareness-kampagner om politisk deltagelse og marokkanske kvinders økonomiske rettigheder, organiseret af CDG (center for menneskers rettigheder)
 • Organisering af en konference i Danmark, med det formål at etablere et netværk mellem repræsentanter fra henholdsvis marokkanske og danske professionelle organisationer, udført af Kvinderådet.
 • Produktion af fact sheets, en dokumentarfilm og et website med udgangspunkt i succeshistorier om initiativ og deltagelse fra de kvinder, der deltager i projektet. Produktionen koordineres af KVINFO.
Partnere

Marokkanske organisationer: AEFE (foreningen Ennakhil for kvinder og børn), AMEL (forbundet for folkevalgte kvinder), CDG (center for menneskers rettigheder), LDDF (demokratisk forening for kvinders rettigheder), PlaNet Finance Maroc (Ngo-forbund for mikro-finansiel rådgivning), Mouvement pour le Tiers (bevægelse for den tredje verden), AFCEM (foreningen af kvindelige virksomhedsledere i Marokko), SNPM (landsforbundet for den marokkanske presse).

Danske institutioner: Kvinderådet, KVINFO (dansk center for kvinde- og kønsforskning), Danmarks Designskole, LO (landsorganisationen for fagforeninger i Danmark), DJØF (Dansk Juridisk Økonomisk Forbund), Kvindelige Virksomhedsejere, Morgendagens Heltinder (professionelt netværk for kvinder i Danmark), Danmarks Journalisthøjskole, Journalistforbundet, K2 (dansk netværk for kvinder i mediebranchen).

Bevilling 7 mio. kr.

Bistands-sektionen på ambassaden kan kontaktes på tlf. +212 (0)5 37 66 50 20.