Spring til indhold

Praktiske oplysninger

Påklædning
Der er ingen særlige forventninger til turisters påklædning. Ønsker man imidlertid ikke at vække unødig opmærksomhed, anbefales det at dække skuldre og knæ. I erhvervssammenhæng forventes mere formel påklædning end i Danmark, hvilket typisk betyder jakke og slips for mænd. Kvinder kan klæde sig som i erhvervssammenhænge i Europa.

Transport
Den offentlige transport er ikke så udbygget som i Danmark, hvorfor det ofte er nemmest at tage taxi. Der findes to slags. ’Petit taxi’, der kun kører inden for bygrænserne, kan medtage op til tre passagerer og kører efter taxameter. ’Grand taxi’, der krydser bygrænser, kan medtage op til seks passagerer (fra forskellige grupper) og kører ikke med taxameter, hvorfor prisen skal aftales på forhånd.

Der er jernbaneforbindelser mellem mange større byer, og togene er moderne og velfungerende. Det er billigt at tage toget, og der kan vælges mellem 1. og 2. klasse. En billet på første klasse kan anbefales, idet den giver pladsgaranti. Prisforskellen udgør ca. 50 pct.

Der er busforbindelser til alle byer i landet, og billetter kan bestilles og købes på forhånd. Kvaliteten kan være varierende, men som regel er det en komfortabel måde at rejse på.

Biltrafikken i Marokko er med rette berygtet, og der sker ofte alvorlige færdselsuheld. Ved kørsel i egen bil bør man være agtpågivende, ligesom man kan forvente, at ’den stærkeres ret’ er gældende. 

De vigtigste lufthavne er Mohammed V International Airport i Casablanca og Marrakesh Menara Airport. Der er desuden flere mindre lufthavne, herunder i Rabat, Agadir og Fes. Der er gode muligheder for at flyve indenrigs. Royal Air Maroc har monopol på indenrigsflyvninger.

Drikkepenge
Det er god skik at give 5-10 pct. i drikkepenge på restauranter og caféer. Derudover gives ofte en mønt til andre, f.eks. parkeringsvagter. Det er desuden værdsat at runde op efter endt taxitur.

Sikkerhed
Der henvises til Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Nyheder om Marokko
En liste over marokkanske nyhedsmedier kan findes her.