Spring til indhold

Nordiske Filmuger i Marokko 2019

14.11.2019  11:06

Den danske ambassade i Rabat har i samarbejde med Finland, Norge og Sveriges ambassader, for sjette gang, arrangeret De Nordiske Filmuger i Marokko (Rabat, Casablanca, Tanger).

I løbet af filmugen i Rabat, samt i de andre byer, vises hhv. en dansk, norsk, svensk og finsk film med henblik på at promovere nordisk kultur i Marokko. I år havde filmugen et særligt fokus på ungdommen og dens engagement i samfundet for at skabe en bedre verden – et tema, der ligger i forlængelse af den nyligt afholdte dansk-marokkanske Youth Innovation Summit finansieret via Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

Filmugen bestod af flere kulturelle og kreative begivenheder og workshops, herunder en kortfilmkonkurrence, hvori de to bedste kandidater har vundet en sponsoreret studierejse til universitet i Kalmar i Sverige.

Onsdag bød på en stor konference om ”ungdom og sociale forandringer”, hvor vi havde glæde af at invitere den unge danske klimaaktivist Oliver W. Martinsen til at debattere med repræsentanter for nordisk og marokkansk ungdom. Oliver er grundlægger af virksomheden RenSti, der tilbyder udregning af CO2-afryk samt investere i grønne projekter verden over. Den engagerede iværksætter tog den lange tur/retur fra København til Rabat med tog og færge – ”you lead by example”, som han udtaler.

Støtte til filmugerne er bl.a. modtaget fra Slots- og Kulturstyrelsen og fra Nordisk Ministerråd. Også tak til Det Danske Filminstitut for at levere den danske film.
Andre samarbejdspartnere er L’Institut Supérieur de l’Information et de la Communication i Rabat, UNESCO Marokko, Svenska Instituttet, samt finske og norske partnere.
Seneste nyt

    Se alle