Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Marokko.

Senest opdateret 18.01.2021 10:46
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Marokko for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Marokko og rejserådene i en tid med COVID-19.

Information om konkrete restriktioner i Marokko opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Marokko, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Marokko. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Marokko har midlertidigt indført indført indrejseforbud for rejsende kommende fra Danmark. Indrejseforbuddet skyldes påvisning af en ny variant af COVID-19-virus i Danmark.


Ved indrejse til Marokko skal der fremvises dokumentation for en PCR test (podning for COVID-19 i halsen), der viser, at man ikke er smittet med COVID-19. Prøven må højst være taget 72 timer før ankomst til Marokko. Kravet om PCR test gælder ikke for børn under 11 år. Er du i tvivl om testkravet, bør du kontakte dit rejsebureau eller flyselskab, eller om nødvendigt henvende dig til ambassaden.


Landegrænsen mod de spanske enklaver, Ceuta og Melilla, er lukket indtil videre.

Karantæneregler

Der er ikke krav om karantæne ved indrejse til Marokko. Personer, der er smittet med COVID-19, vil blive mødt af krav om karantæne og eventuel isolation på et marokkansk hospital.

Interne rejserestriktioner

I Marokko indfører myndighederne løbende områdebestemte rejserestriktioner afhængigt af det lokale COVID-19-smittetryk. Dette kan ske med kort varsel.

Offentlig transport fungerer med periodevise nedlukninger afhængigt af COVID-19-smittetrykket. Du bør derfor altid orientere dig om de lokale forhold f.eks. hos din vært eller hotel/rejsebureau.

Transitmuligheder

Der er ingen transitmuligheder gennem Marokko.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor altid orientere dig om de lokale forhold. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke et generelt udgangsforbud, men fra den 23. december kl. 21.00 vil myndighederne indføre udgangsforbud i nattetimerne, gældende for hele landet, i tidsrummet 21.00 til 06.00. Der kan derudover gælde særlige restriktioner i afgrænsede områder, og du bør derfor altid orientere dig lokalt.

Forsamlingsforbud

Fra den 23. december kl. 21.00 vil myndighederne indføre et generelt forsamlingsforbud i Marokko, som gælder både offentlige og private forsamlinger. Lokale myndigheder kan indføre yderligere restriktioner vedrørende forsamlinger. Dette kan ske med kort varsel, og du bør derfor altid orientere dig lokalt.


Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Marokko, når du forlader dit hjem/kører bil/benytter offentligt transport/handler i supermarkeder, eller i øvrigt færdes i det offentlige rum.

Hvis du ikke overholder reglerne for mundbind, kan du få bøde eller fængselsstraf.

Nedlukning/genåbning

Marokko har i vidt omfang åbnet for normale aktiviteter. Der gælder dog en række begrænsninger, og fx skal museer, teatre og biografer fortsat holde lukket, ligesom visse strande er lukket for offentligheden. 

Fra den 23. december kl. 21.00 vil myndighederne indføre restriktioner for restauranter, cafeer, forretninger, supermarkeder mv.:

Restauranter, cafeer, forretninger, supermarkeder mv. vil i hele landet holde lukket fra kl. 20.00.
Alle restauranter vil være lukket hele døgnet i Casablanca, Marrakech, Agadir og Tanger.

 Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Marokko

Der er udrejsemuligheder fra Marokko men ingen direkte flyvninger til Danmark. Læs mere ovenfor under afsnitter ”Rejserestriktioner”.

Køretilladelse

Der kan være lokale krav som særlige køretilladelser udstedt af de lokale myndigheder. Du bør derfor forhøre dig om lokale forhold, fx hos din vært eller rejseselskab. I tvivlstilfælde kan du kontakte den danske ambassade.

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

 Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.
Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Danskere bosat eller på rejse i Marokko opfordres til at følge de lokale myndigheders information - se nedenstående informationskanaler:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Marokko inden for almindelig åbningstid.

Følg også information fra ambassaden på:

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Marokko, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.