Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Marokko.

Senest opdateret 21.06.2021 15:46
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Marokko.

Information om konkrete restriktioner i Marokko opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Afghanistan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Marokko.

Information om konkrete restriktioner i Marokko opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

-------------------------------------

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende:

Der er ingen indrejserestriktioner, og du kan som erhvervsrejsende frit indrejse i Marokko, Venligst læs mere her

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. 

Rejserestriktioner

Venligst læs mere om indrejserestriktioner til of fra Marokko her

 

Landegrænsen mod de spanske enklaver, Ceuta og Melilla, er lukket indtil videre.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende som er vaccinerede er undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Marokko. læs mere her

Det danske coronapas enerkendes som dokumentation for COVID-19 vaccination.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Læs mere om Karantæne og testregler her

Interne rejserestriktioner

I Marokko indfører myndighederne løbende områdebestemte rejserestriktioner afhængigt af det lokale COVID-19-smittetryk. Dette kan ske med kort varsel.

Du bør derfor altid orientere dig om de lokale forhold f.eks. hos din vært eller hotel/rejsebureau.

------

Der ikke indført interne rejserestriktioner i Marokko, venligst læs mere her

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Marokko fra Danmark med fly. Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de locale myndigheder.

 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor altid orientere dig om de lokale forhold. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke et generelt udgangsforbud, men myndighederne har indført udgangsforbud i nattetimerne, gældende for hele landet, i tidsrummet kl. 23.00 til 04.30. Der kan derudover gælde særlige restriktioner i afgrænsede områder, og du bør derfor altid orientere dig lokalt.

Forsamlingsforbud

Myndighederne har indført generelt forsamlingsforbud i Marokko, som gælder både offentlige og private forsamlinger. Lokale myndigheder kan indføre yderligere restriktioner vedrørende forsamlinger. Dette kan ske med kort varsel, og du bør derfor altid orientere dig lokalt.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Udrejse af Marokko

Der er i øjeblikket yderst begrænsede udrejsemuligheder fra Marokko og ingen direkte flyvninger til Danmark. Læs mere ovenfor under afsnittet ”Rejserestriktioner”.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Danskere bosat eller på rejse i Marokko opfordres til at følge de lokale myndigheders information - se nedenstående informationskanaler:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Marokko inden for almindelig åbningstid.

Følg også information fra ambassaden på:

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Marokko, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.