Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Opdateret: 18-01-2021, klokken 10:51

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

---------------------------------------------------

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende i Mauretanien i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.

For at forhindre spredning af COVID-19 har de mauretanske myndigheder truffet en række vidtrækkende foranstaltninger, der har væsentlige konsekvenser for ind- og udrejse-muligheder samt bevægelsesfriheden i landet, herunder udgangsforbud samt lukning af alle lufthavne.

Hvis du er strandet og ikke kan rejse videre, så skal du først og fremmest sørge for at finde indkvartering og skaffe rent vand og mad. Følg Sundhedsmyndighedernes anbefalinger, som du kan læse mere om på siden coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriets hjemmeside finder du svar på de fleste spørgsmål, herunder hvis du er strandet i udlandet.

Ambassaden opfordrer alle danskere i Mauretanien til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app 'Rejseklar'. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.

Har du spørgsmål kan du kontakte Udenrigsministeriet eller ambassaden:

  • Task force, Afrika: +45 33 92 09 96 eller e-mail: coronaafrika@um.dk
  • Den danske ambassade i Rabat: +212 (0) 537 665 020. Telefonerne besvares inden for normal åbningstid.
  • Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter: +45 33 92 11 12. Vagtcenteret kan kontaktes 24/7.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Marokko rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde information om coronavirus/COVID-19.

Ny Facebook-gruppe
Udenrigsministeriet har oprettet en facebookgruppe for danskere i udlandet, der ønsker at hjælpe og komme i kontakt med hinanden.

Udenrigsministeriet har ikke udarbejdet en rejsevejledning til Mauretanien. Vi anbefaler, at du orienterer dig i andre landes rejsevejledninger for Mauretanien.

 
Du kan følge udviklingen af smittetilfælde i Mauretanien på Mauretaniens sundhedsministeriums hjemmeside (på fransk).

2