Gå til indhold

Praktiske oplysninger

Opdateret: 14-12-2021, klokken 15:50

Påklædning

Der er ingen særlig lovgivning til turisters påklædning. Ønsker man imidlertid ikke at vække unødig opmærksomhed, anbefales det at dække skuldre og knæ, og kun at bære badetøj på strande og hoteller. I erhvervssammenhæng forventes mere formel påklædning end i Danmark, hvilket typisk betyder jakke og slips for mænd. Kvinder kan klæde sig som i erhvervssammenhænge i Europa. For yderligere information henvises til Udenrigsministeriets rejsevejledning for Marokko.

Transport

Den offentlige transport i Marokko er ikke så udbygget som i Danmark, hvorfor det ofte er nemmest at tage en taxi. Der findes to slags: ’Petit taxis’, der kun kører inden for bygrænserne, kan medtage op til tre passagerer og kører efter taxameter (dog kan det være nødvendigt at bede chaufføren om at starte det). ’Grand taxis’, der krydser bygrænser, kan medtage op til seks passagerer og kører ikke med taxameter, hvorfor prisen skal aftales på forhånd.

Der er jernbaneforbindelser mellem mange større byer, og togene er generelt moderne og velfungerende. I 2018 introduceredes højhastighedstoget ”al-Boraq”, som kører på strækningen mellem Casablanca og Tanger med en hastighed på op til 320 km/t. Det er billigt at tage toget, og der kan vælges mellem 1. og 2. klasse. En billet på første klasse kan anbefales, idet den giver pladsgaranti. Prisforskellen udgør ca. 50 pct.

Der er busforbindelser til alle byer i landet, og billetter kan bestilles og købes på forhånd. Kvaliteten kan være varierende, men det er som regel en komfortabel måde at rejse på.

Biltrafikken i Marokko er med rette berygtet, og der sker ofte alvorlige færdselsuheld. Ved kørsel i egen bil bør man være yderst agtpågivende, ligesom man ikke kan forvente, at færdselsregler som man kender dem fra Danmark overholdes.

De vigtigste lufthavne er Mohammed V International Airport i Casablanca og Marrakesh Menara Airport. Der er herudover flere mindre lufthavne, herunder i Rabat, Agadir, Tanger og Fes. Der er gode muligheder for at flyve indenrigs. Royal Air Maroc har monopol på indenrigsflyvninger.

Drikkepenge

Det er god skik at give 5-10 pct. i drikkepenge på restauranter og caféer. Derudover gives ofte en mønt til andre, f.eks. parkeringsvagter. Det er desuden værdsat at runde op efter endt taxitur.

Sikkerhed

Der henvises til Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Nyheder om Marokko
En liste over marokkanske nyhedsmedier kan findes her.