Gå til indhold

Gebyrer

Normalt skal du betale et gebyr for hjælp, du får af Udenrigsministeriet. Det gælder også på den danske ambassade i Rabat og konsulaterne i Marokko.

Sådan beregner vi gebyret

For nogle typer hjælp afhænger gebyret af, hvor mange timer vi bruger på at hjælpe dig. I andre tilfælde er der et fast gebyr. F.eks. skal du betale for timeforbruget, hvis vi hjælper med at kontakte advokater, myndigheder, banker eller pårørende. Der er et fast gebyr, hvis du f.eks. søger om nyt pas eller visum til Danmark. Det er Udenrigsministeriet, der bestemmer priserne.  

Ud over et gebyr, skal du betale udgifter, som ambassaden har ved at hjælpe dig. Det kan f.eks. være udgifter til at købe eller sende noget.

Forhøjede takster uden for normal åbningstid

Hvis du får brug for hjælp uden for ambassadens eller konsulaternes normale åbningstid, er gebyrerne højere. Åbningstider for konsulær bistand kan variere fra ambassadens eller konsulatets generelle åbningstid.

  • På dage hvor der er åbent, er timetaksten 50 % højere uden for normal kontortid
  • På dage hvor der er lukket, er timetaksten 100 % højere
  • Uden for normal åbningstid beregner vi gebyret efter timeforbruget. Det gælder ikke ansøgninger om pas og pasforlængelse, hvor der er et fast forhøjet gebyr
  • Transporttiden, som ambassadens eller konsulatets medarbejder bruger for at hjælpe dig, indgår i beregning af timeforbrug

Mistede pas

I helt særlige tilfælde kan du få udstedt et nødpas uden for ambassadens eller konsulatets almindelige konsulære åbningstid. Det kræver tungtvejende grunde, f.eks. ulykke, dødsfald eller alvorlig sygdom i familien.

Hvis du får et nødpas uden for den konsulære åbningstid, koster det 2.410 kr. med de aktuelle takster (2022). På en lukkedag koster det 3.445 kr.

Hvis I rejser flere sammen og flere har mistet deres pas, skal I kun betale forhøjet gebyr for ét pas. Hvert af de andre nødpas koster 1035 kr.

Læs mere på hjemmesiden under Tyveri og mistede dokumenter.

Vigtigt at du er forsikret

Hvis du bliver syg i udlandet, kan det være meget dyrt, at komme til læge, være indlagt eller komme hjem. Det kan også være store udgifter til f.eks. at blive ledsaget af en læge på rejsen, at få hjælp fra en advokat, eller ombooke fly og hotel.

Udenrigsministeriet, ambassaden og konsulaterne kan ikke betale dine udgifter. Gebyrer og andre udgifter, du har i forbindelse med en nødsituation i udlandet, skal du eller din forsikring betale. Derfor er det vigtigt, at du tegner en forsikring, der dækker den slags udgifter, inden du rejser.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside under Rejseforsikringer.

Betaling

Alle betalinger på den danske ambassade i Rabat skal foretages med kreditkort eller via bankoverførelse (hvis relevant). Ambassaden accepterer ikke længere betaling med kontanter.

Bankoplysninger

Bank: Attijariwafa Bank
Afdeling: Rabat Route Zaers
Bank nr.: 007
Skranke: 810
Nøgle: 42
Konto:  00 059 35 000 303 085