Gå til indhold

Kørekort

Danske kørekort til personer bosiddende i Marokko

Dansk Kørekort

Danske kørekort kan kun udstedes til borgere, der er hjemmehørende til Danmark. Du er hjemmehørende, hvis du indenfor et kalenderår opholder dig mindst 185 dage i Danmark.

Hvis du har mistet dit danske kørekort under en ferie i udlandet, bør du kontakte Færdselsstyrelsen, som kan udstede en bekræftelse på, at du har et gyldigt, dansk kørekort (Erklæring om førerret). Hvis du har Nem-Id, kan du melde dit kørekort mistet her: https://www.borger.dk/transport-trafik-rejser/Biler-og-koerekort/Koerekort/Mistet-koerekort

Ønsker du at fornye dit kørekort og er hjemmehørende til Danmark, skal du ansøge personligt hos Borgerservice i Danmark.

Hvis du ikke er hjemmehørende til Danmark, kan du ikke forny dit danske kørekort. I stedet bør du ansøge om kørekort hos de lokale myndigheder i det land, hvor du har fast bopæl. Færdselsstyrelsen kan udstede en Erklæring om førerret, som er en bekræftelse på, at du tidligere har haft et gyldigt, dansk kørekort. Denne bekræftelse skal du selv indhente ved at henvende dig skriftligt til Færdselsstyrelsen og angive dit navn og dine kontaktoplysninger:

Færdselsstyrelsen
Sorsigvej 35
6760 Ribe
Tel.: +45 72 21 88 99
Email: [email protected] 

Læs mere her: Kørekort i udlandet (internationalt kørekort) (borger.dk)

Mod et gebyr, kan den danske repræsentation assistere med at kontakte Færdselsstyrelsen med henblik på at anmode om en Erklæring om førerret. Se gebyrlisten her.

Vær venligst opmærksom på, at Færdselsstyrelsen vil fremsende erklæringen direkte til dig. 

Det anbefales, at du downloader Kørekort-Appen fra App Store eller Google Play. Dog bør du altid have dit fysiske kørekort på dig, også når du kører udenfor Danmark.

Internationalt Kørekort

Et dansk kørekort er gyldigt i alle EU-lande, Schweitz, Norge, Island og Lichtenstein. Hvis du er indehaver af et dansk kørekort og ønsker at køre udenfor de førnævnte lande, kan du ansøge om et internationalt kørekort.

Et internationalt kørekort er gyldigt i 1 år, og kun sammen med et dansk kørekort. Internationale kørekort udstedes i Danmark og behandlingstiden er 3-4 uger.

Du kan læse mere om ansøgningen for internationalt kørekort fra Danmark her: Ansøg om internationalt kørekort (borger.dk)

Hvis du ønsker at ansøge om et internationalt kørekort gennem en dansk repræsentation, bør du bestille en tid på forhånd og du bør medbringe følgende: 

  • Et gyldigt dansk kørekort
  • Dit pas (eller andet billed-ID)
  • 1 pasbillede (35 x 45mm) – krav til billede kan findes her
  • Application form P22 korrekt udfyldt og underskrevet

Yderligere information om internationalt kørekort kan findes her:

Kørekort i udlandet (internationalt kørekort) (borger.dk)