Gå til indhold

Valg og folkeafstemning

Når du opholder dig i Marokko under folketingsvalg, kommunal- og regionrådsvalg, Europa-Parlamentsvalg eller ved folkeafstemninger.

Hvis du bor fast i Marokko, har du som udgangspunkt ikke ret til at stemme til valg og folkeafstemninger. Dog har enkelte grupper af danske statsborgere med en særlig tilknytning til Danmark ret at søge om at bevare deres valgret til danske valg i en tidsbegrænset periode. 

Hvis du ønsker at blive optaget på valglisten for udenlandsdanskere, skal du anmode om det til din seneste bopælskommune i Danmark. Når du er blevet godkendt til at komme på valglisten, har du valgret til folketingsvalg, folkeafstemninger og Europa-Parlamentsvalg.

Hvis du derimod kun opholder dig midlertidigt i Marokko (f.eks ferie, studie- eller forretningsrejse) skal du blot bestille tid på enten ambassaden eller et af vores konsulater for at afgive din stemme. Husk at medbring billedlegitimation ved stemmeafgivelsen.

Hvor og hvornår kan du stemme?

Ambassaden vil informere om, hvornår der er mulighed for at stemme, når dette bliver relevant. Dette vil blive slået op under Nyheder, og du er altid velkommen til at kontakte ambassaden for mere information.

For at afgive din stemme skal du bestille tid på ambassaden eller et af vores konsulater. Ambassadens normale åbningstider er mandag-fredag 8.30-16.00.
Billedlegitimation (pas eller kørekort) skal medbringes ved stemmeafgivelsen.

Yderligere oplysninger kan findes på borger.dk

den danske ambassade

14, Rue Tiddas angle Rue Roudana

Quartier Hassan

10020 Rabat

 

Tlf.: +212 (0) 537 665 020

Fax: +212 (0) 537 660 581

 

E-mail: [email protected]