Gå til indhold

Tyveri og mistede dokumenter

Hvis du mister dine penge, kreditkort, eller vigtige dokumenter på din rejse, er det vigtigt, at du melder det til det lokale politi. Du har brug for en kvittering eller en kopi af anmeldelsen for at få udstedt et nødpas.

Penge

Pas godt på dit kreditkort - og vær forsigtig, når du bruger det.
Mister du dit kreditkort eller dine penge - og har du ikke mulighed for at arrangere en almindelig bankoverførsel eller en overførsel via et pengeoverførselsbureau - kan den danske ambassade ambassader eller vores konsulater i de fleste tilfælde hjælpe med en pengeoverførsel. Men kun til brug for hjemrejse og kun, hvis der er nogen i Danmark, der vil lægge ud for dig.  

Dette kan være din familie, venner, din bank, dit forsikringsselskab eller din arbejdsgiver, som kan indbetale det beløb, du har brug for til Udenrigsministeriet i København. Når ambassaden eller konsulatet fra Udenrigsministeriet har fået sikkerhed for beløbet, får du pengene udbetalt i lokal valuta.

Danske kreditkort kan spærres hos din egen bank, evt. via netbank eller app, eller døgnet rundt hos Nets på telefon +45 4489 2929 (Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron) eller +45 4489 2750 (MasterCard, Visa).

Mistet pas

Mister du dit danske pas, kan den danske ambassade og vores konsulater udstede et dansk midlertidigt pas (provisorisk pas).

Hvis det er nødvendigt at få et provisorisk pas uden for ambassadens eller konsulatets almindelig åbningstid opkræves et forhøjet gebyr. Det forhøjede gebyr reflekterer den gennemsnitlige samlede ekstra tid, som ambassadens eller konsulatets medarbejder skal anvende for at yde denne service på et tidspunkt, hvor ambassaden eller konsulatet ellers er lukket. Gebyret dækker bl.a. medarbejderens transporttid og tiden anvendt på åbning og lukning af ambassaden.

Vær opmærksom på, at det danske midlertidige pas er et tidsbegrænset rejsedokument. Der er ikke samme sikkerhed for, at disse dokumenter vil blive anerkendt af udenlandske myndigheder, som tilfældet er for det almindelige pas.

Det midlertidige danske pas er først og fremmest beregnede til at gøre det muligt at rejse hjem. For eksempel anerkender USA kun danske provisoriske pas ved udrejse og ikke ved indrejse i USA.

Husk at henvende dig på den lokale politistation i udlandet for at melde dit pas stjålet eller bortkommet, og husk at få en kvittering fra politiet. Ambassaden eller konsulatet og dit forsikringsselskab skal bruge politianmeldelsen.

Læs mere om udstedelse af pas her.

Tyveri og røveri

Du kan læse mere om tyveri og røveri på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Spærring af danske kreditkort

Nets

Dankort, Visa/Dankort og Visa Electron:

+45 4489 2929

 

MasterCard og Visa:

+45 4489 2750