Gå til indhold

Opholds- og arbejdstilladelse til Danmark og Norge

Ønsker du at søge om opholds- og arbejdstilladelse til Danmark og Norge, kan du finde oplysningerne på denne side.
Danmark:
På Udlændingestyrelsens hjemmeside Nyidanmark.dk kan du finde oplysninger om betingelserne for at opnå opholds- og arbejdstilladelse i Danmark og den dokumentation, du skal aflevere i forbindelse med en ansøgning.
Der findes særlige skemaer til ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse, og skemaerne kan findes på Udlændingestyrelsens hjemmeside.  

Selvom ansøgningen om opholds- eller arbejdstilladelse afleveres til den danske ambassade i Rabat, er det myndighederne i Danmark som træffer afgørelser i sagerne.

Ansøgere, der ønsker at søge om opholds- og arbejdstilladelse til Danmark, skal gøre dette gennem Nyidanmark.dk.

 

Norge:

Ansøgere, der ønsker at søge om opholds- og/eller arbejdstilladelse i Norge skal søge igennem The Norwegian Directorate of Immigration/Utlendingsdirektoratet.
 
Selvom ansøgningen om opholds- eller arbejdstilladelse afleveres til den danske ambassade i Rabat, er det myndighederne i Norge som træffer afgørelser i sagerne.

 

Ansøgningsgebyr for Danmark og Norge

Ansøgere skal være opmærksom på, at der ved ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse skal betales et gebyr til den danske ambassade og et gebyr til nyidanmark.dk eller udi.no, alt efter om der søges opholds- og arbejdstilladelse til Danmark eller Norge. Betaling af gebyret til den danske repræsentation foregår online og lyder på €215 eller DKK 1.600.